Geef je bedrijf vandaag nog een boost!

Gemakkelijk zelf je website beheren

Leestijd: 3 minuten

Gemakkelijk zelf je website beheren

Leestijd: 3 minuten
Gemakkelijk zelf je website beheren

Het beheren van een website hoeft geen ingewikkelde taak te zijn. Dankzij Elementor, de page builder voor WordPress, kun je met gemak je website beheren en aanpassen. In deze blogpost laten we je zien hoe je Elementor kunt gebruiken om jouw website te beheren, zelfs als je geen technische achtergrond hebt.

gemakkelijk zelf je website beheren in elementor

Heb je ooit gewild dat het bewerken van je website net zo eenvoudig was als het bewerken van een tekstdocument? Met Elementor wordt dat werkelijkheid. Deze page builder werkt met aangepaste berichttypen en biedt tal van kant-en-klare sjablonen om uit te kiezen. In deze post laten we je echter zien hoe je helemaal bij het begin kunt beginnen.

Een nieuwe elementor pagina in 5 stappen

1. Maak een Nieuw Bericht of Pagina

Ga naar het dashboard van je WordPress-website en klik op “Nieuw toevoegen” onder Berichten of Pagina’s. Voor deze tutorial maken we een nieuw blogbericht aan.

2. Bewerken met Elementor

Zodra je op dit scherm bent, kun je ervoor kiezen om de pagina te bewerken met de standaard WordPress-editor. Om Elementor te gebruiken, klik je op de knop “Bewerken met Elementor”.

3. Sleep Elementen naar de Hoofdpagina

Deze pagina is aanvankelijk leeg. Kies en sleep elementen van de Elementor-zijbalk naar de pagina.

Laten we een nieuwe kop voor de pagina maken. Klik gewoon op de doos met “Kop” erin, houd de muisknop ingedrukt en sleep deze naar het widgetgebied op de pagina (waar staat “Sleep widget hierheen”).

4. Bewerk Instellingen

Voor elk gedeelte of element dat je op de pagina plaatst, heb je opties om het verder aan te passen. Kijk gewoon naar de zes stippen.

5. Publiceer Je Pagina

Zodra je tevreden bent met de instellingen, is het tijd om het afgewerkte product te bekijken.

Kortom, Elementor maakt het beheren van je website een fluitje van een cent. Met tal van sjablonen om uit te kiezen, hoef je nooit helemaal opnieuw te beginnen, tenzij je dat wilt.

Waarom Elementor Gebruiken?

Elementor is de sleutel tot moeiteloos websitebeheer. Of je nu een blog, een zakelijke website of een online winkel hebt, Elementor maakt het gemakkelijk om je website aan te passen en te verbeteren.

1. Gebruiksvriendelijk

Elementor is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Zelfs als je geen technische achtergrond hebt, kun je eenvoudig elementen toevoegen, bewerken en verplaatsen met de intuïtieve drag-and-drop-interface.

2. Live Bewerken

Elementor biedt een live preview van je wijzigingen terwijl je ze aanbrengt. Je kunt direct zien hoe je website eruit zal zien zonder deze te publiceren.

3. Sleep Krachtige Widgets

Met meer dan 90 widgets tot je beschikking, kun je alles toevoegen, van tekst en afbeeldingen tot formulieren en video’s, zonder enige technische kennis.

4. Responsive Ontwerp

Elementor maakt het eenvoudig om je website aan te passen voor desktop, mobiel en tablet. Je kunt de weergave voor elk apparaat afzonderlijk aanpassen.

5. Globale Stijlen

Stel je lettertypen en kleuren eenmaal in en pas ze automatisch toe op alle elementen op je website.

6. Kant-en-klare Sjablonen

Elementor biedt een bibliotheek met kant-en-klare sjablonen voor pagina’s, secties en zelfs volledige websites. Dit bespaart je tijd en moeite bij het ontwerpen van je site.

7. Community en Ondersteuning

Elementor heeft een actieve gemeenschap van gebruikers en biedt uitgebreide ondersteuning. Je kunt altijd rekenen op hulp en suggesties van mede-gebruikers.

Kortom, Elementor is de ultieme tool voor websitebeheerders van alle niveaus. Of je nu een beginner bent die een eenvoudige blog beheert of een ervaren developer bent die zelf code toevoegd.