Geef je bedrijf vandaag nog een boost!

Hoe verhuis ik een website

Leestijd: 3 minuten

Hoe verhuis ik een website

Leestijd: 3 minuten
hoe transfer je een website

De Uitdaging van Verhuizen in 7 Stappen

Net zoals niemand houdt van fysiek verhuizen, is het verplaatsen van je website naar een nieuw domein geen feest. Van het inpakken van je digitale bezittingen tot ervoor zorgen dat alles veilig aankomt op je nieuwe locatie, het kan een uitdaging zijn. Maar, vrees niet! We begeleiden je door de stappen om dit proces zo soepel mogelijk te maken.

1. Backup Wizard in Cpanel: Maak een Backup van Je Website

Voordat je begint met verhuizen, is het cruciaal om een volledige back-up van je website te maken. Ontdek de verschillende methoden, zoals het gebruik van WordPress-plugins, cPanel, of FTP, om ervoor te zorgen dat je alles hebt ingepakt.

2. Controleer Je DNS-instellingen: Zorg voor een Vlotte Overgang

Een correcte DNS-configuratie is essentieel voor een soepele overgang. Leer hoe je de DNS-instellingen van je domein controleert en bijwerkt voor een naadloze overgang.

3. Bestanden Overzetten naar een Nieuw Domein: Breng Je Site tot Leven

Ontdek hoe je je site-archief en database importeert naar het nieuwe domein. Of je nu WordPress, cPanel, of FTP gebruikt, deze stapsgewijze handleiding helpt je bij een vlekkeloze overdracht.

4.Zorg voor Redirects: Voorkom Verloren Bezoekers

Leer hoe je je oude domein kunt doorsturen naar het nieuwe om bezoekers niet te verliezen. Met eenvoudige stappen in .htaccess zorg je ervoor dat al het verkeer naar je nieuwe site wordt omgeleid.

5. Repareer Gebroken Links: Houd Je Site Intact

Na de verhuizing kunnen er gebroken links ontstaan. Ontdek tools om dode links op te sporen en handmatig te corrigeren, waardoor de integriteit van je website behouden blijft.

6.Laat Google Weten Over de Verhuizing: Blijf Zichtbaar

Breng Google op de hoogte van je nieuwe website met XML-sitemaps. Volg eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat je site snel wordt opgemerkt en geïndexeerd door zoekmachines.

7.Controleer Je Site: Een Laatste Blik

Neem de tijd om je nieuwe domein te verkennen. Klik rond, controleer of alle inhoud op de juiste plek staat en los eventuele problemen op. En voila, je bent succesvol verhuisd!

Maak Je Websiteverhuizing een Succes

Nu je gewapend bent met deze deskundige stappen, is het tijd om je website naar zijn nieuwe digitale huis te brengen. Volg deze gids en maak je websiteverhuizing net zo pijnloos als mogelijk. Welkom op je nieuwe online thuis!

Lees hier meer over transfer

Gedurende de hele maand Mei
SPRING DEAL

Speciaal om jouw bedrijf summer ready te maken, krijg je 10% korting op jouw nieuwe website/webshop!